Facebook
Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
ponedjeljak, prosinac 5, 2011



Svake godine odlučim peći sve manje i manje kolača za božične i novogodišnje praznike. I ma kako to lipo izledalo na stolu šteta je da se većina toga ne pojede kad završe praznici, i ružno je reći, ali završe u škovacama. Zato krećemo lagano i skromno. Ovi današnji keksići idealni su za popuniti blagdanski desertni stol. Ja sam ih napravila jer volim da na stolu ima nešto slatko i običnim danima, a ovo bude tako brzo gotovo, jako je izdašno, može dugo trajati i nije skupo tako da sam ih morala napraviti po tko zna koji put.

Ne morate ih raditi u obliku zvjezdica, možete iskoristiti bilo koji kalupić za kolače, a i trganje rukom i oblikovanje malih bublica nije tako loše riješenje. Ne zaboravite papir za pečenje da ne morate mazati uljem i brašnom tepsiju i krenite, uz uvjet da vi i vaši volite okus kokosa.

Pečene kolačiće možete preliti otopljenom čokoladom za kuhanje ili gotovom kupovnom glazurom.

  • 500 gr brašna (pola oštrog, pola mekog)
  • 250 gr maslaca ili margarina
  • 20 dkg kokosa
  • 30 dkg šećera
  • 3 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 vanilija šećera
  • 1 bjelance za premazivanje

Malo ručnom pjenjačom istucite jaja pa ih ubacite u mješavinu brašna, praška za pecivo, kokosa, šećera i vanilija šećer. Dobro izmiješajte rukama. Ostavite da tijesto počiva pola sata u hladnjaku. Razvaljajte tijesto debelo pola centimentra, kalupom vadite zvijezdice i stavite ih na papir za pečenje. Premažite ih bjelancem, pospite krupnim šećerom i po želji zabodite malo badema u listićima. Pecite 20-tak min na tem. od 180 C. U slast!











gastrodiva @ 22:05 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » tra 2017
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.