Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
utorak, rujan 1, 2009
Postoje neka jela koja sustavno izbjegavam, a jedno među tim jelima je i ovo. Glavni razlog zašto ovo izbjegavm je ta nesretna kombinacija ugljikohidrata i škroba. Ali pošto sam ja u životu prekršila dosta pravila, koja u biti i postoje da bi se kršila, tako da i s ovim jelom zabrljam i poremetim svoj «pravilni i zdravi» način prehrane. Ja ovo jedem sa dosta salate, iako je ovo u biti prilog, koji je recimo idealan za bečku šniclu, šnicle u saftu i slična jela. Možda podsjeća na pire kumpir, ali je dosta kaloričniji od običnog pirea, pa ako ste ne daj Bože u nekoj depri ovo je idealno za prejedanje i još ako poslije imate sladoleda eto vam odličan izbor za liječenje te situacije.
  • 1 kg kumpira
  • 3,4 mlada luka
  • 100 gr masla
  • 4 dcl mlika
  • 250 gr gaude
  • pretusimula za posipavanje
  • sol, kajenski papar
Kumpir očistite, izrežite ga na četiri dijela i stavite kuhati. Kad se kumpir skuhao stavite ga u vatrostalnu zdjelu koju ste namazali maslom. Po kumpiru pospite sitno isjeckani mladi luk, pospite sa pola masla kojeg ste narezali na listiće,  pa to sve zgnječite penjurom. Nakon toga zalijte sa 4 dcl mlika, pospite sa pola nagratanog sira, posolite (ne previše), začinite kajenskim paprom te opet lagano promišajte. Pospite ravnomjerno ostatkom sira te zapecite pola sata na 180 C.  Poslužite uz sezonsku salatu kao glavno jelo, ili poslužite kao prilog uz neko meso, također sa brdom sezonske salate.









gastrodiva @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » kol 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.