Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
utorak, svibanj 19, 2009
Jučer mi je bio škrobni dan, pa sam sebe počastila sa varivom od ječma. Ječam inače volim, ali ga ne radit tako često, a što je tome razlog nemam pojma. Valjda se nikome drugome to ne sviđa jesti pa mi je glupo kuhati samo za sebe.
Ipak sad sam uvela običaj da skuham malo više ječma pa ga podijelim u zdjelice i zamrznem. Tako uvik imam kuhanog ječma koji je u biti i osnova svim mojim receptima sa ječmom.
  • 3 čikare kuhanog ječma
  • 2 mrkve
  • 2 mlade kapulice
  • 1 mladi poriluk
  • ½ žlićice crvene paprike
  • 2 češnja bilog luka
  • malo pretusimula
  • sol, papar, kurkuma
Na malo maslinova ulja sitno nasjeckajte mladu kapulu i mladi poriluk. Kad se to malo prodinstalo dodajte mrkvu narezanu na tanke kolutiće. Nek se to dinsta na laganoj vatri par minuta pa dodajte sitno nasjeckani bili luk i pretusimul i kad oni puste miris nakon minut, dva dodajte pola žlićice crvene paprike, posolite, popaprite, dodajte malo kurkume, po želji naravno, dobro promiješajte i dodajte kuhani ječam. Dobro promiješajte, zalijte sa vodom od kuhanja ječma i to dinstajte na laganoj vatri petnaestak minuta.
Poslužite vruće sa sezonskom salatom. Ovo nije tako loša ideja i ako niste na UN dijeti kao ja. U slast.



Ja često znam kad kuham ječam staviti i par mrkvi. Tada varivo spremam tako da mrkvu zgnječim i dodam je u varivo. Nema velike razlike osim što je vrijeme kuhanja variva kraće. Sve skupa je gotovo za desetak minuta.
gastrodiva @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » ruj 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.