Facebook
Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
ponedjeljak, prosinac 13, 2010


Uskoro počinje ludilo pečenja kolača, kuhanja raznih vrsta delicija iako većinu toga ne pojedemo i grijota za reći, ali doslovno propadne. Zato će i u mojoj kući ove godine svega biti manje jer razbacivat se dok drugi nemaju ni za pristojan obrok nije ni lipo, niti je, za one koji slave Božić, u kršćanskom duhu.

Ovo je kolačić koji moja mala nećakinja, Sara, obožava. Svaki put kad je pitam šta bi da joj ispečem od kolača ovo joj je prvo što joj padne na pamet. Cvjetići su izuzetno jednostavni, ja jadnu turu napravim bez ikakvih mirisa i dodataka, baš po originalnom receptu i  Sarinoj želji, dok u druge stavim ili koricu limuna, malo kokosa, može i malo bajama i vanilija šećera, a sve to ovisi samo o vama.


Kalup za cvjetiće sam kupila u Splitu. Ima jedna mala trgovina iza Kazališta, u Plinarskoj ulici, skroz gore na vrhu di su mi rekli da ima svega i svačega za kolače. Našla sam ovaj kalup za vanilice, a kupila sam i za perece (dolazi recept sa slikama), kalupić je jednostavan i jeftin, izdržao je prvu turu i ostao u komadu, do kada vidjet ćemo. Oba kalupića koštaju po 12 kuna, ako vas zanima cijena.

  • 35 dkg glatkog brašna
  • 5 dkg šećera u prahu
  • 25 dkg margarina
Od sastojaka umijesite tijesto. Razvaljajte ga i izrežite kalupom. Pecite na laganoj vatri. Ja stavim na 130 C sa ventilatorom i pečem petnaestak minuta. Cvjetići moraju ostati svijetli, zato pripazite da ne bi požutili ili ne daj Bože izgorili.
Pečene cvjetiće lijepite marmeladom  pa ih pospite sa šećerom u prahu koji ste malo aromatizirali vanilija šećerom.

Savjet: Ja u pola kilograma šećera u prahu stavim jedan vanilija štapić i imam aromatiziranog šećera u prahu za po života.

U slast svima i nadam se da će te u njima uživati kao i moja Sara!!!!!













gastrodiva @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » tra 2017
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.