Dječje torte
Gastrodivina galerija
Brojač posjeta
         
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
subota, lipanj 27, 2009
Dok su muški sinoć gledali utakmicu ja sam se malo zabavila sa mljevenim mesom. Dva muška koja vole dobro pojest, a naravno i popit razveselili su se na poluvremenu ovim tortiljama. Ako imate gotove tortilje za ovo jelo potrebno je malo vrimena, a ukusno je kao da ste cili dan kužinavali.
Nedavno sama ga preporučila prijateljici Gordani koja je na gledanje utakmice pozvala svoje žensko društvo. Ako je istina šta kaže cure su se oduševile sa okusom, a Goga je rekla da je ovo otkriće desetljeća u njenom poimanju gastronomije.
Dok je u Makarskoj postojao meksički restoran ovo je bilo jelo koje je najčešće boravilo na stolovima gostiju. Zato, uzmite četrdesetak minuta vrimena i nešto novo i zanimljivo posjetit će vaš želudac.

  • 8  tortilja
  • 500 gr. mljevenog mesa
  • 2 kapule
  • 400 gr. pelati ili 4 pamidora ili velika žlica konšerve
  • 1 limenka kukuruza
  • 1 limenka crvenog fažola
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 žlica KOTANY začina za chili con carne
Sitno isjeckajte dvije kapule te ih sparite na ulju. Nakon toga dodajte mljeveno meso i kad ono dobije boju dodajte isjeckane pelate, pospite crvenom paprikom, dodajte dvije čaše vode, i po želji možete dodati malo vina. Kad je skoro gotovo dodajte žlicu KOTANY začina za chilly con carne (ima ga skoro u svakom dućanu) crvenu i zelenu papriku isjeckanu na trakicu, neka par minuta prokuha, te nakon toga dodajte limenku kukuruza i crvenog fažola i ugasite vatru.
Svaku tortilju napunite sa nadjevom,pospite malo nagratanim sirom, prekolopite i  zabodite čačkalicom ša poredajte u tepsiju. Izgratajte po njima još  sir  i zapecite par minuta na 180 ° C. Pazite da ih ne zaboravite jer se tortilje brzo ispeku i tijesto se otvrdeni. Poslužite sa vrhnjem u koje ste umiješali malo chilli praha, i  ako vam je ostalo umaka za čips ili možda imate šalše od pamidora.
Naravno uz ovo ide salata od pamidora, krastavaca, kukuruza, fažaola i paprike. Samo je lagano začinite jer će vam ona služiti da lagano rashladite i osvježite nepca  od  pikantnih  tortilja.
Od gore navedenih sastojaka stvarno bude dosta nadjeva. Meni uvik ostane, ali ja to iskoristim da slijedeći dan napravim špagete sa meksičkim preljevom ili napravim empanade sa meksičkim punjenjem.




gastrodiva @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Arhiva
« » tra 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2008
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.