Dječje torte
Gastrodivina galerija
Brojač posjeta
         
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
ponedjeljak, kolovoz 15, 2011



Kako se recepti u mojim bilježnicama bliže kraju tako ja sve češće pokušavam napraviti kombinaciju od meni najdražih  delicija. Ovo je jedna takva grešna kombinacija sa brdom kalorija, ali kad sam već prekinula dijetu radi meni dragih ljudi i svoje malo i sitno tijelo ubila brdom alkohola, ovo je za kraj vikenda bila neizbježna situacija. Je da ću slijedećih dana jesti samo pržine (znate šta je pržina – prašina od pijeska, žala, znači skoro pa ništa) da bi poništila vagon kalorija od sinoć, ali nije mi žao. Ponovila bi ja isto i večeras, ali...

          Biskvit:

  • 10 bjelanaca
  • 200 gr šećera
  • 2 vanilija šećera
  • 2 mala kućarina praška za pecivo (kućarin = mala žličica, ne ona za čaj, nego još manja za kavu)
  • 100 gr oštrog brašna
  • 50 gr gustina
  • 1 dcl ulja
  • 1 mala žlica kvasine (octa)
  • po želji malo marascina

          Mousse od bijele čokolade:

  • 300 gr bijele čokolade
  • 500 gr mascaponea
  • O,5 lit vrhnja za šlag

          Krema od malina:

  • 500 gr malina (kupine, jagode, šumsko voće – vaš izbor)
  • 200 gr šećera
  • 2 dcl vode
  • 1 vanilija puding (po mogućnosti burbon vanilja)

1. Bjelanca umutite pa im postepeno dodajte najprije cukar, a onda i ostale sastojke. Brašno i gustin dva puta prosijte i polako sa svim ostalim sastojcima ručno umiješajte u bjelanjke i cukar. Pecite na 160 C otprilike 40 min. u kalupu za tortu veličine 28 cm. Ohlađen biskvit prerežite po pola.

2. Bijelu čokoladu otopite na pari skupa sa 2 dcl vrhnja za šlag. Kad se smjesa ohladi istucite je mikserom pa je ručno umiješajte u smjesu ostatka vrhnja za šlag kojeg umutite prije dodatka  mascarponea i šećera u prahu (šlag nemojte previše umutiti, da bude prečvrst).

3. Maline (u obzir dolazi i drugo šumsko voće, borovnice i sl) prokuhajte sa vodom i šećerom. U to dodajte razmućeni vanilija puding i kuhajte par minuta. Skinite s vatre i ohladite.

Slijedi slaganje, biskvit – pola kreme od malina – mousse od bijele čokolade – biskvit – ostatak kreme od malina (ostavite malo za dekoraciju) – ostatak moussa od bijele čokolade – dekoracija po želji. Dobro rashladite i uživajte.

Torta je kombinacija torte Kapri i torte sa tri vrste čokolade, dok je biskvit posuđen, a u vlasništvu je jedne od mojih omiljenih blogerica Violet love (hvala puno).

P.S. Torta je jednostavna za napraviti, samo jedan savjet, po preporuci moje prije Svjetlane Xnation, sve kreme koje se rade sa bijelom čokoladom treba napraviti par sati prije jer bijeloj čokoladi triba puno više vrimena za pretvoriti se u kremu.













gastrodiva @ 15:25 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
Arhiva
« » tra 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2008
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.