Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
subota, lipanj 6, 2009
Evo još jedan proljetni recept sa manistrom. Ovaj put nek to bude integralna tjestenina, manje će biti privlačna ostalim članovima obitelji, pa će više ostati za mene (šalim se, pokušavam ih naviknuti na integralnu tjesteninu, ali to je vrlo teška misija i mislim da će završiti bez uspjeha). Za ovo jelo važno je da se radi u woku jer povrće će se u woku više pržiti nego kuhati, a to je jako važno. U ovo godišnje doba izbjegavam vrhnje za kuhanje i slične teške umake pa će i tako ovo jelo obilovati samo mirisom povrća i začinskih trava.
  • 350 gr. pilećih fileta
  • 1 kapula
  • 1 češanj češnjaka
  • pretusimul
  • 2 mrkve
  • 2 tikvice
  • 150 gr gljiva
  • 1 paprika
  • 100 gr biži
  • bosiljak, mažuran, timijan
Filete isjeckati na trakice, marinirati ih u ulju, curryu, kurkumi, chilliyu, te nakon pola sata popržiti u woku na maslinovu ulju  5, 6 minuta te izvaditi. U to dodati nasjeckane gljive i njih popržiti te i njih izvaditi iz woka. Kapulu sitno isjeckati, pustiti u woku da se ostakli, dodati izgnječeni češnjak i mrkvu izrezanu na trakice. Nakon par minututa prženja dodati i tikvice  isjeckane na prutiće, malo biži, soli, papra, vegete, malo bosiljka,mažurana, timijana (izbacite začin koji vam se ne sviđa i dodajte svoj omiljeni) te malo temeljca od povrća i kuhati 10 minutana laganoj vatri dok skoro sva voda ne ispari. Kad je gotovo umiješati piletinu i gljive, te dodati kuhanu tjesteninu. Poslužiti vruće iz  woka, efektno i simpatično. Ako mislite da vam neće biti dovoljno začinjeno dodajte još malo maslinova ulja. U slast!
P.S. Ovaj put bez slikice, skiknila baterija.
gastrodiva @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 0
Dječje torte
Arhiva
« » lis 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.