Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
ponedjeljak, lipanj 1, 2009
Rijetko ko ne voli ove špagete. Sigurno ste ih dosad radili, a i vidjeli ste ih sto puta na slikama, pa evo još jednom i moje, pa što bude. Ja u njih ne stavljam pamidore, iako su pamidori  često  u receptima za dagnje.  Izbjegavam iz stavljati u dagnje iz jednog jedinog razloga, od djetinjstva špagete sa dagnjama jedem ovako, i kako sam ih onda jela tako ih sada spremam. Navike se teško mijenjaju.
Evo brzi i lagani recept, dagnji sad često ima na ribarnici, zato kad god imate priliku nemojte ih zaobići, nego ih kupite i sebi i svojima spremite lipi, ljetni obrok.
  • 1 pakovanje špageta
  • 1 kg dagnji
  • ½  dcl bilog vina
  • bili luk
  • pretusimul,
  • papar
  • malo soli
  • malo prezle
Na maslinovo ulje stavite bili luk i pretusimul, pustite da pusti miris minut -  dva, dodajte pola decilitra  dobrog bilog vina, uspite žlicu prezle te ubacite školjke. Promišajte drvenom žlicom, dodajte sol i papar i neka se šufiga na laganoj vatri pet, šest minuta dok se školjke ne otvore. Dobit će te dosta toča pa dio odvojite (otprilike da vam sa školjkama ostane decilitar toča) i stavite u vodu u kojoj će te kuhat špagete. Kad su špageti kuhani umišajte ih u školjke (pola školjki očistite, a pola ostavite sa oklopom, biti će vizualno lipše), pospite sa još malo sjeckanog pretusimula i poslužite. Možete ostaviti pet minuta da špageti upiju toč od školjki.
Ja ovo spremam u woku pa poslužim u njemu, meni je zgodno za kuhat, a i na stolu kad poslužite wok lipo izgleda.





gastrodiva @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » lis 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.