Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
subota, ožujak 21, 2009


Volim spremati nešto novo, a opet da ima bar malo poznatih okusa, jer spremati novo i imati u kantunu neku rezervu ako se to ne svidi ukućanima nije baš lako. Pizza okus se rijetko kome ne sviđa i mislim da je to dobar zicer ako želite nekoga pozvati na druženje i mali zalogajčić. Tako sam i ja večeras, ponajviše zahvaljujući teškom i dugom radnom danu odlučila napraviti nešto brzo, tek za staviti «pod zub» i da se iza toga može dobro popiti. Jer kakvo je to druženje bez kapljice alkohola.

Za ovaj pizza rolat doslovno će vam trebati dvadesetak minuta efektivnog rada, četrdesetak minuta pečenja i onda druženje do ranih jutarnjih sati. Mislim da ću sutra izgedati kao da su me ose izujedale i teško će se biti odlijepiti od postelje, ali to su tek male žrtve za drage ljude.
  • 7 kora za pite i savijače
  • 2 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • 200 gr šunke za pizzu
  • 250 gr gaude
  • 250 gr gljiva
  • 2 dcl kečapa
Nagratajte sir i šunku za pizzu, a gljive malo prodinstajte, posolite i popaprite. Voda iz gljiva mora skroz ispariti – brža verzija su konzervirane gljive, a izbor je vaš. Zatim slijedi slaganje-

1. kora  - prazna
2. kora – 1 dcl kečapa razmažite po kori pa pospite malo sa origanom
3. kora – pola nagratanog sira
4. kora – izgratana šunka za pizzu
5. kora – izmješajte jaja i kiselo vrhnje pa dvije trećine namažite po kori
6. kora – gljive
7. kora – 1 dcl kečapa i druga polovica nagratanog sira

Sve skupa zamotajte u rolat pa stavite u namašćenu tepsiju. Namažite ostatkom jaja i vrhnja, pospite origanom i stavite peći pola sata.













gastrodiva @ 10:22 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » kol 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.