Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
srijeda, prosinac 23, 2009


Još jedan od onih kolačića, koji što duže stoje, bolji su i ukusniji, iako kad sam ih ispekla onako topli, mirisni na rum i cimet, stvarno im je  teško odoliti.

Suzi mi je jučer  brzinski preko telefona izdiktirala recept i ja danas kupila jabukice i krenila prvi put u pečenje ovog deserta. Recept sam pokušavala pronaći na internetu jer smo desetak dana prije Suzika i ja pričale o njemu, u stvari ona ga je probala kod neke žene što se bavi pečenjem kolača. Nisam uspijela iskopati ništa slično, pa tako ako i vi kao i ja niste imali prililike prije vidjeti ni okusiti ovaj recept, ne oklijevajte – meni je stvarno super. A toliko ga je ispalo od jedne doze da ne znam šta ću s njim, bit će ga do Uskrsa.
  • 3 dcl pive
  • 6 dcl ulja
  • 1 kg brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 vanilj šećera (to nije u originalnom receptu – ja nadodala više iz straha da tijesto neće biti slatko ni aromatično)
  • 1 kg jabuka
  • 30 dkg cukra
  • 20 dkg sitno nasjeckanih oraha
  • cimet, rum (po želji)
Od gornjih sastojaka napravite tijesto te ga ostavite sat vrimena da počiva. Cukar otopite i karamelizirajte ga pa u njega nadodajte izgratane jabuke. Kad voda ispari, punjene je gotovo. Malo ga ohladite, dodajte sitno nasjeckane orahe, cimet, rum, a može i vanilj šećera.

U ruku uzmite malu kuglicu tijesta. Raširite je na dlanu, stavite malo punjenja i spojite vrhove, tako da vas zatvoreni kolačić podsjeća na malu vrećicu. Stavite peći petnestak, dvadeset minuta te ih tople uvaljajte u šećer u prahu.
Ja idem i dalje peći, toliko ih ima da do ujutro neću biti gotova.
Vama laku noć i u slast!!!!


Ovo je punjenje, karamelizirani šećer, jabuke dodane u to i kuhane dok voda
ne ispari te na kraju dodani orasi, cimet, rum.







gastrodiva @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » ruj 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.