Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
petak, srpanj 22, 2011



Ovo je recept od davno, puno prije nego što su počeli biti moderni moussevi, ganache kreme i slične slastičarske delicije današnjeg doba.  Tako sam ga i ja zaboravila i kako mi je pećnica otišla u vječna lovišta tribao mi je neki recept za koji ona nije potrebna pa evo rješenja u obliku Pijesak torte. Ovo je jedna od mojih prvih nepečenih ljetnih torti.  Malo bi čitala Gričku vješticu, svako malo bi pekla kakvi kolač i lito i ljetni praznici brzo bi proletili. Ako vam je dosadno i ne bi vam bilo mrsko slistit kakav hladni kremasti kolač pokušajte s ovom tortom.

  • 1,5 litar mlijeka
  • 6 pudinga od vanilije
  • 200 gr šećera u prahu
  • 250 gr  maslaca
  • 125 gr margarina
  • 200 grama mljevenog keksa
  • 200 grama kokosa
  • 300 grama mljevenih oraha
  • 3 dcl vrhnja za šlag

NAČIN PRIPREME:

Skuhati 1,5 litar mlijeka, 6 pudinga od vanilije po uputstvu na vrećici  pa ohladiti. Dodati pjenasto umućeno maslo i  margarin sa 200 gr šećera u prahu. Dobro umutiti i podijeliti na 3 dijela.
U jedan dio staviti 200 grama mljevenog keksa, u drugi dio 200 grama kokosa, a u treći 300 grama mljevenih oraha. Istim redoslijedom stavljati u kalup za tortu (keks, kokos, pa orasi). Tortu premazati šlagom.  Po šlagu  sam je posula  stučenim ušećerenim bajamima. Kolač hladiti najmanje 24 sata.

p.s. Ja ne volim kokos, pa ću slijedeći put raditi bez kokosa, a u taj dio ili ću staviti nasjeckanu bijelu čokoladu ili ću ostaviti prazno – ovo sam radila samo radi vas, da recept bude u originalu. Ne brinite, nisam patila, pojela sam ja gornji i donji sloj, a sredinu sam uvalila dobrovoljcu, obožavatelju svega živog i neživog samo da je slatko.













gastrodiva @ 22:27 |Komentiraj | Komentari: 28 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » stu 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.