Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
nedjelja, listopad 4, 2009


Moja prijateljica Goga mi je dala ovi recept jer kad dođe iz Zg., mama redovito bar za jedan ručak ovo napravi. Kako je u receptu kombinacija svega i svačega jako je izdašan, pa je idelan za veliku ekipu, malo veću obitelj, društvo gladnih studenata ili ako «skupina» broji manji broj članova kao moja, bit će tu ića i za dva, tri dana.
  • 500 gr piletine
  • 1 kg njoki
  • 1 kapula
  • 2 manje mrkve
  • 1-2 tikvice
  • 1-2 paprike
  • 1 malo pakovanje zgnječenih pelati (to je oko 400 gr) ili Podravkin umak za pizzu u limenci
  • 250 gr gljiva
  • 250 gr sira gaude
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje
  • ulje, sol, papar, bili luk, pretusimul
Na malo ulja popržite na trakice narezanu i malo začinjenu  piletinu (može sol, papar, vegeta po želji ili neki već gotovi začin za piletinu). Kad se to poprži jedno desetak minuta  (ne smije izgorit, već samo dobit laganu bojicu sa svih strana, a da unutrašnjost ostane sočna) izvadite i stavite u vatrostalnu zdjelu.
U wok ili tavu u kojoj ste pržili piletinu dodajte još malo ulja pa na tome sparite isjeckanu kapulu, dodajte nagratanu mrkvu, nagratanu tikvicu, isjeckane gljive, isjeckanu papriku, sitno sjeckani bili luk (2 češnja) i pretusimul. Nakon desetak minuta laganog dinstanja zalijte sa umakom za pizzu (Podravka) ili umakom od rajčica (u tetrapaku od pola litra) ili zgnječite rukom malo pakovanje pelati. Dodajte malo bilog vina (to sam ja nadodala u recept, nekako mi svi ovi mediteranski sastojci ne mogu bez bilog vina). Sve to se triba kuhati otrpilike dvadesetak minuta.
Za to vrijeme skuhanje njoke u vreloj posoljenoj vodi. Za one koji ne znaju njoke su gotove kad isplivaju na provršinu i tad ih stavite u vatrostalnu zdjelu u kojoj je piletina. Nakon toga ide umak od povrća, pa ga prelijte po površni sa jednim malim vrhnjem za kuhanje (2 dcl), nakon toga nagratajte gaudu i zapecite na 200 C, otrpilike pola sata. Gotovo izvadite, pustite desetak minuta da stane, da se umak malo upije i onda poslužite uz malo nagratanog parmezana. 
U slast!!!!!
P.S: Jako je ukusno, posebno ako vaši vole origano ili bosiljak pa umaku od povrća dodate malo tih začina. Naravno, ništa bez bilog vina na kraju, da zalije ovaj mediteranski ručak ili večeru.













gastrodiva @ 10:16 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » kol 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.