Dječje torte
Gastrodivina galerija
Brojač posjeta
         
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
ponedjeljak, studeni 9, 2009


 
Otvorio se kanal. Šta bi to pak trebalo značiti? Za ribare i obožavatelje ribe to je radosna i očekivana vijest. I tako svaku večer, u kasno popodne, koče sa svojim ulovom parkiraju se uz rivu i svak oni koji kupi tada ribu siguran je da jede nešto friško, ulovljeno tek prije par sati. Odmah prvi dan potegla sam svoje ribarske veze i dobila po akcijskoj cijeni tri kilogama muzgavaca. Nije to neka velika količina, oni se dosta «uvuku u sebe» kod kuhanja, pa će ta količina biti dovoljna kao predjelo za jednu obilatu večeru za otprilike četvoro, petero ljudi. Sam postupak je dosta lagan, a jedini mu je nedostatak što ipak oduzima dosta vrimena. Muzgavci se trebaju očititi, pa kuhati, pa opet očistiti i tek onda spremati po želji, bilo salata, bilo brujet, a nije ih loše ni staviti ispod peke.
Evo postupak u par koraka za otprilike kilogram muzgavaca:
  • 1 kg muzgavaca
  • 3 mlade kapulice
  • 2 češnja bilog luka
  • 10-tak kapara (po želji)
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
Muzgavca morate najprije očistiti, a postupak je sličan kao i kod sipa – skida se «oko» u sredini krakova i drob koji se nalazi u tijelu muzgavca. Muzgavci se stave kuhati u dosta vode s tim da ne solite dok se kuha, znaju se «odrvenit». Nakon otprilike sat do sat i po kuhanja muzgavci se izvade i lagano se nožićem sa njih ostruže opna i možda poneki ostatak, ako niste dobro očistili. Očišćene muzgavce narežite na manje komade, nasjeckajte mladu kapulicu, sitno nasjeckajte bili luk i pretusimul pa sve dobro izmiješajte. Dodajte kapare, sol (ne previše, muzgavci su slani sami po sebi),  papar, pa zalijte marinadom koju ste napravili od decilitar vode u kojoj ste kuhali muzgavce, kvasine, maslinovog ulja i kap, dvije aceta balsamica.
Prijatelj Pega donio je dvije boce kvalitetnog vina. Jedno smo odmah uništili uz ove muzgavce. Meni je bilo lipo što i vama od srca želim. U slast !!!!!!!!!!!









gastrodiva @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Arhiva
« » tra 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2008
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.