Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
ponedjeljak, travanj 13, 2009


Ove croasane bez jaja radim sebi i drugima kad idem na put pa mi treba nešto suho i lagano da zavaram onu poznatu mučninu pri vožnji.  Naravno, radim ih ja i u drugim prigodama samo ih onda punim sa marmeladom, sirom, šunkom, svježim sirom, budu slatke ili slane. Danas je Silva išla doma u Zagreb pa sam ih brzinski zamutila i ispekla da se nađu ako se zažele nečega kruhastoga i slankastoga na putu. Zaboravila sam joj reći  da kad dođe doma  treba ih staviti u mikrovalnu ili pećnicu da se malo podgriju pa će bit friški kao da su tren prije pečeni, ali nek to bude savjet za vas ako ostanu za sutra.

Često dobijem pohvale za ovaj moj blog što mi je strašno drago jer onda dobijem volju za spremati i peći kad dođem doma, bez obzira što budem umorna, zamantana i gladna. Ovaj put hvala Želimiri i njenoj seki na komplimentima, a kako ona i seka, koja mi pošalje i komentar na blog, vole recepte za dizana tijesta evo jedan, pa ako im se svidi neka ga jednom  zamute i probaju.

  • 70 dkg oštrog brašna
  • 3,5 dcl toplog mlijeka
  • 1 dcl ulja
  • 1 margarin
  • 1 žumance
  • sezam
  • 2 vrećice suhog kvasca
  • žličica soli i cukra
Kvasac i žličicu šećera zamutite sa pola decilitra tople vode. Nakon petnestak minuta dizanja uspite ga u brašno pomiješano sa žličicom soli, toplim mljekom i uljem. Zamutite tijesto i pustite ga pola sata na toplome.

Tijesto podijelite na šest dijelova. Margarin podijelite na pet dijelova. Razvaljajte prvu bublu tijesta, premažite margarinom, stavite drugu bublu razvaljanog tijesta, premažite margarinom i tako to kraja s tim da vrh bude tijesto. To razvaljajte, razrežite na 32 komada i svaki trokutić savijte od šireg prema užem kraju. Poslažite u tepsiju i pustite da se diže na toplome oko sat (može i više). Prije pečenja premažite po želji žumancem i pospite sezamom.

Isto tako možete ih napuniti čokoladom i posuti šećerom u prahu pečene, možete ih napuniti sirom i šunkom, svježim sirom ili upotrijebite svoju maštu i ispecite ono što vam padne na pamet. U slast!













gastrodiva @ 21:42 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » stu 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.