Dječje torte
Gastrodivina galerija
Brojač posjeta
         
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
četvrtak, studeni 19, 2009
Ideja za prijateljice Tanju i Ivanu


Jedan od rijetkih suhih kolačića koje obožavam. Davno sam ga zadnji put radila i zaboravila na njega sve dok nedavno nisam o ovakvoj vrsti kolačića pričala sa  Ivanom i Tanjom. Razmišljale tako Tanja i ja da pečemo kolače za prodaju i to samo suhe, baš one za ovo vrime oko Božića. Najveći problem je kako naći mušterije, a da nam poviruju da su kolači super i da ih radimo kao da radimo za sebe. I pala meni na pamet spasonosna ideja – oglas u «Kronici» i kao garancija naše slike u kupaćim kostimima (Stela ne smiji se). Tko bi odolio kolačićima od dvi tako putene (to se sad tako kaže) dame u najboljim godinama.

Kalupe za košarice mi je kupila moja Suzana u Metkoviću ili bližoj okolici (čitaj: Hercegovini) i to prije par godina. Od tada bar za svaki  Božić napravim par ovakvih tura kolača i svi se pojedu do zadnjeg. Zato, nabavite kalupe i nakon sat, dva (ubrojite u to i trač partiju sa prijateljicom i kuhanje vegetarijanske večere čiji ćete recept sutra vidit na blogu) i kolačići su gotovi.
  • 30 dkg oštrog brašna
  • 22,5 dkg margarina
  • 3 velike žlice cukra
  • 5 žumanjaka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilj šećer
  • korica limuna
  • o,5 dl mlijeka
  • 4 bjelanjka
  • 12 žlica cukra
  • 250 gr oraha
  • 1 žlica brašna
  • limunov sok
Gornji dio recepta je biskvit, tijelo košarice, a donji dio je punjenje. Žumance, cukar, vanilj šećer, margarin  i koricu limuna  dobro izmutite. U to dodajte brašno i prašak za pecivo pa izmiješajte dodajući malo manje od pola deci mlika. Tisto zamotajte u foliju i ostavite da počiva pola sata u frižderu. Bjelanjke dobro umutite i dodajite mu žlicu po žlicu cukra. Kad  to dobro umutite lagano dodajte žlicu brašna, soka od pola manjeg limuna i mljevene orahe. Sa tom smjesom punite košarice i pecite ih na 160 C (peć sam upalila na ventilator, a ako nemate ventilator pojačajte na 180 C). Na kraju otopite jednu čokoladu, dodajte malu žlićicu masla i malo cukra. Stavite u vrećicu, probušite dno i prošarajte po košaricama.











gastrodiva @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Arhiva
« » srp 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Izdvojeno iz 2009
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.