Dječje torte
Gastrodivina galerija
Brojač posjeta
         
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
petak, siječanj 2, 2009
BISKVIT:
  • 10 dkg brašna
  • 10 dkg cukra
  • 3 jaja
  • 5 dkg masla
NADJEV:
  • 20 dkg čokolade zakuhnje
  • 20 dkg mlječne čokolade
  • 20 dkg bijele čokolade
  • ½ lit  vrhnja za šlag
  • 6 listova želatine
ZA NATAPANJE:
  • 5 žlica marascina
  • 5 dkg cukra
ZA UMAK:
  • 15 dkg čokolade u prahu
  • 2,5 dcl slatkog vrhnja
  • 2 žlice maraskina
Jaja, cukar i 2 žlice hladne vode mikserom na najvećoj brzini tucite dok se dobro ne ulupaju i ne postanu skoro bijele boje, otprilike 10 min. Umješajte otopljeno maslo i brašno. Namastite lim i pecite u kalupu otprilike 20 X 30 cm, na 150 °C, 20 minuta. Kad se biskvit ohladi prerežite ga na tri lista.
Svaku vrstu čokolade stavite u posebnu zdjelicu, dodajte po 1,5 dcl vrhnja, i svaku zasebno zagrijavajte da se čokolada otopi te u nju dodajte po dva lista želatine. Pustite neka se svaka krema ohladi i stvrdne.
Marascino prokuhajte sa 5 dkg cukra i 1,5 dcl vode.
Duboki kalup obložite prozirnom folijom ili nečim sličnim. Stavite bijeli nadjev te prikrijte  prvim biskvitom pa  ga namočite sa smjesom za natapanje.  Na to namažite nadjev od mliječne čokolade i pokrijte drugim djelom biskvita. Navlažite ga, namažite  nadjevom od čokolade za kuhanje, pokrijte trećim biskvitom, pa ponovno navlažite.  Kolač stavite u frižider da se hladi bar 12 sati.
Prije posluživanja napravite umak tako da na niskoj temperaturi zgusnete vrhnje s čokoladom i likerom. Mlaki umak poslužite uz kolač.
gastrodiva @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Arhiva
« » tra 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2008
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.