Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
srijeda, travanj 29, 2009


Ovo je jedan od onih kolača koje napravite u subotu pa za vikend imate slatko za sebe i za svoje najmilije. Recept je već odavno u mojoj knjigici, a kako ja sve svoje recepte pokušavam prebaciti na blog tako je i on došao na red. Zadatak – smućkati, ispeći, slikati, staviti na blog za vas i za mene. Julka šnite moja mama obožava  i uz «piroćanac» (moram ga uskoro ispeći, piroćanac je super, ali zakusan i kaloričan za poludit) ovo joj je najdraži kolač. I kako se ja svojoj mami pokušavam ponekad ulizat i ugodit joj, ovo je pravi način da «misija ulizivanje» uspije.
Julka šnite nije teško napraviti, ali možda oduzimaju malo više vremena nego što sam ja navikla potrošiti na kužinavanje. Zato sam subotnje jutro potrošila na malo čitanja knjige, malo pečenja kolača, i tako par puta uzastopno. Treba ispeći dva puta lisnato tijesto, lagani čokoladni biskvit, skuhati kremu – ne bojte se, ništa za poplašit se, stvarno nije teško.

  • 1 pakovanje lisnatog tijesta
          1. fil - biskvit
  • 20 dkg šećera
  • 6 žumanaca
  • 15 dkg naribane čokolade
  • 15 dkg mljevenih oraha
  • 6 bjelanjaka
          2. fil – krema
  • 6 dcl mlijeka
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 3 žlice gustina
  • 25 dkg margarina
  • 10 dkg maslaca
  • 25 dkg šećera u prahu
  • korica  limuna
  • 2 vanilje

Oba lista lisnatog tijesta ispecite na obrnutoj strani tepsije.
Istucite žumanca sa cukrom, dodajte ribanu čokoladu, samljevene orahe i na kraju snijeg od bjelanjaka. To izlijte u tespiju koju ste prekrili papirom za pečenje (obvezno). Pecite na 180 C oko 30 minuta. Pečeni biskvit izvadite i ohladite.
U šest decilitara mlijeka skuhajte izmiješano brašno i gustin sa otprilike pola decilitra mlijeka (dok se mlijeko kuha sa brašnom i gustinom miješajte sa mikserom, tako neće ostati grudice brašna). Kad se to skoro skroz ohladi dodajte pjenasto umućen margarin, maslac, vanilj šećer, koricu limuna  i šećer u prahu.
Slažite lisnato tijesto, pola bijele kreme, smeđi biskvit, druga polovica bijele kreme, lisnato tijesto. Po vrhu pospite šećerom u prahu.











gastrodiva @ 23:44 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » pro 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.