Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
petak, ožujak 20, 2009
  • divlje šparoge
  • 1 dcl vrhnja za kuhanje
  • malo masla i malo maslinova ulja
  • sol, papar
Jučer mi je teta Ivanka toliko šparoga nabrala da ću imat par dana za uživat.  Prvo što radim kad imam veći broj šparoga to je juha. Šparoge očistite (način je isti ko i uvijek, otkinite vrhove, tj. dok ne dođete do drvenastog dijela šparoge-to je dio koji možete iskoristit samo za dobar temeljac). Na malo masla i maslinova ulja dodajte 1 kapulu koju ste sitno isjeckali i posolili. Kad kapula postane prozirna dodajte i malo selena (celera) u korijenu te još malo dinstajte. Bacite žlicu brašna te sve zalijte sa litra temeljca kojeg ste skuhali od odbačenih dijelova šparoga. Neka se lagano kuha 10-tak minuta. Dodajte očišćene vrhove šparoga (ostavite 10-tak za ukras, same vrhove vrhova) i nakon još deset minuta kuhanja izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte 1 dcl vrhnja za kuhanje, ubacite ono malo šparoga što ste ostavili za ukras, posolite, popaprite bijelim paprom i kuhajte još par minuta. Prije posluživanje pospite s malo svježeg pretusimula.
Kuhajte šparoge u vodi dok potpuno ne omekšaju. Otopite margarim i na njemu pirjajte luk. Kad je luk proziran i mekan dodajte celer i pirjajte još 2 minute. Umiješajte brašno pa ulijte toplu juhu. Neka lagano kuha. Nakom 2-3 minute dodajte vrhnje i izmiksane šparoge. Neka još jednom zakuha. Dotjerajte okus, procijedite i poslužite.
gastrodiva @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » stu 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.