Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
četvrtak, svibanj 21, 2009


Jedan od najbržih i najlakših recepata pripada ljetnim kolačima. To su kolači koji se po mogućnosti ne peku jer je po vrućini teško provesti sat, dva u kužini na milion stupnjeva. Ovaj recpet mi je davno dala Mirna, nisam ga zapisala, pa ga uvijek spremam po sjećanju. Jagode su voće koje, iako jako volim, najmanje koristim, a razlog su one priče o kemikalijama, polivanju večer prije branja da brzo sazriju i slični eksperimenti. Ipak ponekad pokleknem, a jedan od razloga je i ova torta.
  • 500 gr jagoda
  • 3 jogurta čvrsta
  • 3 jogobele
  • 3 vrećice želatine
  • pola litra vrhnja za šlag
  • 1 preljev za torte, crveni
Želatinu namočite prema uputstvima na vrećici. Na gotovu podlogu složite 350 gr jagoda koje ste prije oprali, posuli malo sa cukrom i po želji sa malo likera od naranče. Obične jogurte pomiješajte sa pola vrhnja za šlag, dodajte pet žlica cukra, koricu od jednog limuna i malo soka od limuna,  te 1,5 vrećicu namoćene želatine. Ostatak jagoda smiksajte, dodajte jogobelu od jagode te drugu polovicu umućenog vrhnja za šlag, 4 žlice cukra,  i 1,5 vrećicu želatine. Na podlogu prekrivenu jagodama stavite najprije smjesu od jogobele pa na to smjesu od jogurta. Sve to radite u kalupu za tortu, jer dok ne poćne djelovati želatina to će biti dosta tekuće.
Stavite u hladnjak sat vremena. Otopite preljev i s tim prelijte tortu po vrhu. Režite sat vremena poslije. U slast………







gastrodiva @ 23:01 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » ruj 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.