Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
ponedjeljak, veljača 18, 2013



Kad mene nešto uvati to moram riješiti inače ode glava u 3PM. Naravno, uzrok je hrana. Sanja i Stipe su me pokupili u Tommy-a i dobacili do doma, a Sanja spomene kako radi jedan super lip i jednostavan kolač od sira. Da nije rekla da je kremast još bi ga nekako i izbrisala u svojoj glavi, ali taj mali dodatak bio je dovoljan da se prekine teška i mukotrpna dijeta po milijunti put.

Zvrc Sanju sutra, odmah u dućan po sastojke i evo ga... dan poslije kod mene na stolu. Kako sam ja znatiželjna i ingorda nisam čekala da se kolač skroz ohladi. Obvezno ga ostavite preko noći u hladnjaku i imat će te jedan puno lipi kremasti kolač od sira.

  • 1 kg svježeg sira (meni je Sanja preporučila Milsov i odličan je)
  • 150 dkg šećera
  • 2 dcl vrhnja za šlag
  • 3 žumanca
  • 4 bjelanca
  • 3 žlice brašna ili gustina
  • 2 vanilija šećera
  • korica limuna
  • sok od pola limuna
  • (po želji možete dodati umjesto jedne žlice brašna jedan puding od vanilije za jači i intenzivniji miris vanilije, probajte)

Bjelanca izmiješajte u čvrsti snijeg. Žumanca, šećer, vanilija šećer dobro izmiješajte par minuta. Dodajte sir, umućeno vrhnje za šlag, koricu limuna i sok od pola limuna, još malo miješajte pa dodajte brašno i vrećicu vanilija pudinga (samo prašak bez ikakvog miješanja).  Na kraju u smjesu drvenom žlicom ili kuharskom špatulom dodajte snijeg od bjelanca.

Stavite u kalup pa u toplu pećnicu. Pecite na 160 C jedan sat.  Pečeni kolač ohladite pa ostavite preko noći u hladnjaku. Po želji možete ga ukrasiti sa šlagom i preliti nekim umakom od voća. U slast!!!









gastrodiva @ 21:18 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » ruj 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.