Facebook
Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
nedjelja, listopad 17, 2010


 
Ovo je kolač koji je sličan poznatim londonerima, ali meni je dosta ukusniji pa ga često radim jer je izdašan i ako ga zamotate u foliju može dugo biti svjež. Ja ga obožavam, naravno uz to što ga izbjegavam jer kalorije prijete iz svakog kantuna. Dosta svita kad ga je probalo pitaju me za recepet tako ako želite neki suhi kolač koji bi vam trajao par dana i uz to da je ukusan, ovaj recept obvezno memorirajte. Pogodan je i za novogodišnje praznike, traje dugo, a nije ga teško napraviti tako da vrlo brzo možete vašem izboru kolača na stolu dodati i ovaj.
Porijekla recepta se ne sjećam, znam da ga imam već dugo i jedan je od najčešćih kolača koje radim.
  • 5 jaja
  • 250 gr masla ili margarina
  • 400 gr. mekog brašna
  • 250 gr. cukra
  • 3 velike žlice miješane marmelade
  • 200 gr. oraha
  • 2 vanilj šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • korica limuna
Umutite pjenasto maslo sa 5 žumanaca, 4 žlice šećera, 2 vanilj šećera i korice limuna. Masi dodajte 400 gr. brašna sa jednim praškom za pecivo. Tijesto dobro izmiješati i podijeliti na dva dijela. Jedan dio rastanjiti na nauljenu i pobrašnjenju tepsiju, a drugi dio podijeliti u dva dijela i staviti u zamrzivač.
5 bjelanaca umutiti sa 250 gr. cukra. Masi dodati 3 velike žlice marmelade i sitno isjeckane orahe (ne samljevene).
Polovicom ovog nadjeva premazati rastanjenu podlogu, pa preko izribati jednu lopticu tijesta, zatim ponovo nadjev, pa drugu lopticu tijesta. Pecite 40 minuta na 180 do 200° C i kad je gotovo pospite cukrom u prahu.









gastrodiva @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » tra 2017
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.