Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
ponedjeljak, rujan 21, 2009


Prvi put sam probala ovo jelo u jednom restoranu u Makarskoj, spremao ga je Dražen, tada za mene nepoznat momak, a danas bi se usudila reći i prijatelj od tog dana, bilo da je carpaccio mesni ili riblji mogla bih ga jesti svaki dan za doručak, ručak i večeru.
Ja ga radim ovako kako sam doli navela slikom i riječju, Dražen stavi malo pesto genovese, ali za mene je to prejako i ubije mi oni izvorni blagi okus tunjevine. Za ovo jelo ima samo jedan jedini uvjet, a to je da meso ili riba moraju biti izuzetno svježi i radi zdravlja i radi okusa.
Ovu svježu tunjevinu ulovio je moj prijatelj Josko Musin, a kako je dobre duše čini mi se da je skoro sve podilio ili sa svojim prijateljima pojeo, ali u svakom slučaju svi koji smo dobili komad te kraljice japanske kuhinje uživali smo u svakom zalogaju. Dio je bio za gradele, a dio, onaj najlipši, «biftek», zamrzla sam i sinoć spremila ovu deliciju.
  • 200 gr svježe tunjevine
  • 100 gr rikole
  • par chery rajčica
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • aceto balsamico
Zamrznutu tunjevinu ostavite samo par minuta na sobnoj temperaturi pa oštrim nožem izrežite tanke, tanke fitice. Stavite ih na opranu rikolu, ukrasite malim cherry pamidorčićima, zalijte mješavinom maslinova ulja i aceta balsamica, posolite te začinite svježim mljevenim paprom. Po vrhu nagratajte «Grana padano» ili neki sličan sir (svi iz skupine parmezana).
U slast!

Ne zaboravite vino, ja sam uživala u Zlatan plavcu što mi ga je donio moj prijatelj Dado, a virujem da je su Musin i njegovi prijatelji pošteno zalili dobrom kapljicom ovu deliciju.
Fala Josko !!!









gastrodiva @ 22:04 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » ruj 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.