Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
četvrtak, svibanj 28, 2009
Kada dođe ljeto nastojim napraviti hranu koja se možda može jesti i dan poslije i to  hladna ili baš ako  je potrebo da se  samo malo podgrije i da obrok bude gotov.  Za ovo jelo važno je reći da, ako vam ostane za sutra, obvezno ga držite u frižderu jer su i jaja i sir su dosta osjetljivi na vrućinu. Ovaj burek je idealna večera u ljetnim danima, posebno ako ste se gladni i iscprljeni vratili s mora, želite nešto konkretno pojesti, a da ipak ne bude preteško. Uz ovo paše i piva, ali dobro će doći i hladni jogurt, posebno onome tko želi za zdravim napitkom završiti obrok.
  • 1 pakovanje  kora za burek
  • pola kilograma špinata
  • 350 – 500 gr. sira
  • 3 do 4 jaja
  • 1  kiselo vrhnje
  • ulje
  • so
  • mlijeka po potrebi
Očišćen špinat dobro oprati, isjeckati, posoliti i ostaviti da odstoji. Zatim ocijediti, staviti u posudu i dodati zgnječeni sir, jaja, kiselo vrhnje, sol i mlijeko po potrebi, samo toliko da smjesa ne bude baš pregusta. Na dno staviti dvije kore te trećinu nadjeva, zatim stavite još jednu koru, te na to slažite kore umočene u nadjev. Na vrh stavite ostatak nadjeva, poklopite sa dvije kore, namažite malo uljem i stavite peći oko 45 minuta.
Ako vam baš ne smeta pomisao da će vam u bureku biti dosta ulja slobodno možete kore malo namazati uljem prije nego ih počnete slagati.
Desetak minuta prije kraja ja prokuham vodu sa malo masla ili ulja da sve skupa bude oko 1,5 dcl pa s tim zalijem burek - gužvaru.




gastrodiva @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » ruj 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.