Facebook
Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
subota, travanj 24, 2010

Ovo je moj recept za brioš koji sam davno našla u nekoj novini.  U biti je to malo drugačiji oblik sirnice, uskrskne bublice, meni draži jer mi punjenje daje neku vlažnost pa se brioš ne osuši tako brzo kao sirnica. Kad imate malo više vremena napravite, stvarno nije teško samo što možda oduzima malo više pažnje.


          Tijesto za brioš:
  • 70 dkg brašna
  • 6 jaja
  • 35 dkg maslaca
  • 2 vrećice suhog kvasca
  • dcl mlijeka
  • 10 dgk cukra
  • koricu od naranče i limuna
          Punjenje za brioš:
  • 2 jabuke
  • 20 dkg marmelade od marelice ili bobičastog voća
  • 10 dkg lješnjaka ili bajama
  • 10 dkg suvica (suho grožđe)
  • malo ruma
Kvacas zakuhajte sa 1 kućarinom šećera i toplim mlijekom. Kad se kvas digne umiješajte ga u prosijano brašno, dodajte malo soli i  jaja pa sve dobro, dobro umiješajte. Maslac izmiješajte sa šećerom pa to dodajte smjesi od brašna i jaja. Za to će vam trebati oko desetak minuta da dobro umiješate maslac u smjesu od brašna i jaja. Neka se tijesto diže otprilike 2 sata.
Marmeladu otopite i u nju dodajte na kockice sitno nasjeckane jabuke, na listiće narezane bajame ili lješnjake, suvice namočene u rumu.
Uzašlo tijesto razvaljajte na kvadrat 40 puta 40 cm. Podijelite ga na 5 dijelova. Svaki dio napunite smjesom za punjenje i zamotajte u obliku puža pa te pužiće složite jednog do drugog u okrugli kalup za tortu promjera 25-26 cm. Neka se diže još sat vremena, pa ga namažite umućenim žumancem, pospite cukrom  i stavite peći na 180 C otprilike sat i dvadeset minuta. Treba malo duže peći jer jabuke i punjenje ovlaže tijesto pa treba duže vremena da se ispeče.











gastrodiva @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » tra 2017
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.